Ingredienser
- 750 g oksekød i tern
- 1 løg, stort
- 2 gulerødder
- olie
- mel
- 250 g champignon
- 5 dl bourgogne, rød
- salt, peber, citronsaft
- 100 g magert stribet flæsk
- 1 porre
- 1 hvidløgsfed
- smør
- 20 skalotteløg
- 3 dl bouillon
- 1 krydderbuket
- sukker, persille
Fremgangsmåde
Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie.
Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet.
Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden. Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på.
Sættes i ovnen ved 160c i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning. Brun skalotteløgene i 1 tb smør og 1 tb sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre.
Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron.
Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til.
Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.
Velbekomme.