Bourgognegryde (6 personer)

Ingredienser

  • 750 g oksekød i tern
  • 1 løg, stort
  • 2 gulerødder
  • olie
  • mel
  • 250 g champignon
  • 5 dl bourgogne, rød
  • salt, peber, citronsaft
  • 100 g magert stribet flæsk
  • 1 porre
  • 1 hvidløgsfed
  • smør
  • 20 skalotteløg
  • 3 dl bouillon
  • 1 krydderbuket
  • sukker, persille

Fremgangsmåde

Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie.
Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet.
Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden. Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på.
Sættes i ovnen ved 160c i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning. Brun skalotteløgene i 1 tb smør og 1 tb sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre.
Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron.
Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til.
Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.

Velbekomme.