Ingredienser
- 500 g oksemørbrad
- 2 spsk sukker
- lidt rosmarin
- 2 spsk salt
- 1 spsk rosepeber
- lidt salvie
AVOCADOSOVS:
- 2 modne avocado
- 2 fed hvidløg
- lidt italiensk kryddersalt
- 4 spsk mayonnaise
- 2 spsk sennep
Fremgangsmåde
Graved oksemørbrad:
Alle ingridienser blandes i en passende stor plasticpose, og mørbraden kommes i. Posen lukkes “løst”, d.v.s. at der skal være lidt luft omkring kødet.
Posen kommes i køleskab og vendes 3-4 gange om dagen og skal ligge der i 3 døgn.
Herefter tages den ud af posen og de fleste krydderier skrabes af kødet. Skæres forsigtigt i tynde skiver, den er nu mør som smør.
Avocadosovs:
Avocado’erne blendes eller røres bløde. Røres sammen med de øvrige ingridienser.
Denne sovs skal ikke stå for længe, da den let bliver mørk på overfladen.
Serveres med ovnstegte trekantkartofler og tomatsalat
Velbekomme.