Ingredienser
- 25 gram gær
- 3 dl. vand
- 2 spsk. jomfruolivenolie
- 2 tsk. tørret rosmarin
- 2 tsk. tørret timian
- 2 dl. mælk
- 2 tsk. salt
- ca. 650 gram hvedemel
- 1 æg til pensling
- evt. ekstra rosmarin og timian til drys
Fremgangsmåde
Kog vandet med olie og krydderier 5-6 minutter. Si urterne fra, bland vandet med mælken og lad det blive lunkent. Gæren tilsættes og røres glat. Gem urterne til drys. Kom salt og det meste af hvedemelet i og ælt dejen godt. Kom mere mel i efterhånden, dejen må dog ikke blive for fast. Formes med melede hænder til 10 boller og sættes på plade med bagepapir. Tryk bollerne let flade som tykke pandekager og lad dem hæve tildækket og lunt til dobbelt tykkelse. Bollerne pensles nu med sammenpisket æg, drysses med krydderier og bages i ovnens midte ved 250 grader i ca. 15 minutter. Afkøles tildækket, så de ikke bliver sprøde. Opbevares i plastpose.