Kalvefilet med jordskokker, tørrede abrikoser og sprøde jordskokkechips (4 Pers.)

Ingredienser

  • Grillede jordskokker og jordskokkechips
  • 500 g jordskokker
  • olie til fritering
  • Salat
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 4 spsk. sesamolie
  • 6 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. Xing Fu soya
  • 1 tsk. frisk revet ingefær
  • 1 tsk. stærk frisk chili (gerne thai)
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. nigella (Jomfru i det grønne)
  • 1 spsk. hvidløg
  • 2 bdt. Mizuna salat eller frisée
  • 200 g sugarsnaps
  • 600 g kalvefilet som 4 steaks
  • olie til stegning
  • 2 spsk. friskhakket koriander eller bredbladet persille
  • salt, sukker og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Grillede jordskokker og jordskokkechips
Børst jordskokkerne grundigt med en stiv børste, så de er helt rene. Tag de to største fra, skær dem i tynde skiver på 1 mm enten med en skarp kniv eller på et råkost jern og kom jordskokkeskiverne i koldt vand. Varm olien op til 170° eller til den sprutter omkring enden af en tændstik. Læg jordskokkerne på et viskestykke og tryk dem helt tørre. Kom skiverne ned i olien og rør rundt med en ske, så jord-skokkerne er i bevægelse. Tag dem op, når de er let gyldne og læg dem på fedtsugende papir. Halver resten af de børstede jordskokker på langs og kog dem i saltet vand i
8-10 min. Tryk dem tørre og vend dem i olie. Grill jord-skokkerne møre på en grillpande og kom dem op i en stor skål.

Salat
Kog abrikoserne møre i lidt vand og skær dem i skiver. Bland skiverne med sesamolie, citronsaft, soya, revet ingefær, chili, sesamfrø, nigella og hakket hvidløg i en stor skål. Skyl salaterne og pluk dem i passende stykker. Blancher sugarsnaps i saltet vand. Kom det hele i skålen.

Kalvefilet
Varm en grillpande op. Skær kalvefileten ud til 4 bøffer. Pensel bøfferne med olie og grill dem hurtigt på hver side i 2 min. Lad bøfferne hvile lidt og skær dem herefter i
brede strimler. Kom kødet i skålen og tilsæt friskhakket koriander.
Vend det hele forsigtig rundt, smag til med salt, sukker og peber og anret retten med grillede jordskokker og chips.

Tip!
Jordskokkechips er også gode som hjemmelavede snacks.
Chipsene kan også tørres i ovnen. Dyp dem i olie og bag dem gyldne i ca. 15 min. ved ca. 130°, til de har taget lidt farve.

Velbekomme.