Lækre boller, der nærmest laver sig selv.
ca. 20 stk.
Ingredienser
15 g gær
1 tsk. honning eller sukker
6 dl koldt vand
1½ spsk. groft salt
ca. 800 g mel
Fremgangsmåde
Aftenen før:
Smuldr gæren og drys sukkeret over. Lad gæren smelte. Rør vand og salt i. Rør gradvis mel i, til dejen har konsistens som en meget tyk grød (dejskeen skal kunne blive stående lodret op i midten af dejen).
Tildæk og lad den hæve i køleskab natten over.
Næste morgen:
Tænd ovnen på 190 grader. Sæt dejen på bageplade med 2 skeer. Lad den efterhæve ca. 20 minutter. Bages ca. 15-20 minutter.
Skift evt. 100 g af hvedmelet ud med grahamsmel eller anden groft mel. Der kan også bruges kærnemælk i stedet for vand, så bliver brødsmagen let syrlig, som hvis det var bagt af surdej.